Mehir Vakfı ve Beşir Derneği’nden 1.500 Çifte Evlilik Desteği

Mehir Vakfı ve Beşir Derneği’nden 1.500 Çifte Evlilik Desteği

Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Mehir Vakfı, Beşir Derneği ile işbirliği protokolü imzalayarak her yıl 1.500 ihtiyaç sahibi çifti evlendirmek için harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını “Aile Yılı” ve 2026-2035 dönemini “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilan etmesinin ardından yapılan bu işbirliğiyle, gençlerin hem maddi hem manevi yönden desteklenmesi hedefleniyor.

Protokol kapsamında gençlere ev kurmaları için çeyiz desteği sağlanacak, ayrıca psikolojik, sosyal ve manevi danışmanlık hizmetleri verilecek.

Proje kapsamındaki destekler şöyle sıralanıyor:

Evlendirme Desteği:

  • Her yıl 1.500 ihtiyaç sahibi çiftin evlendirilmesi,
  • Çeyiz ve düğün yardımları,
  • Toplu nikâh merasimleri,
  • Deprem ve afet bölgelerinde özel destek projeleri,
  • Gazze, Kudüs, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri’nde evlendirme yardımları.

Evlilik Sonrası Rehberlik:

  • Yılda 5.000 aileye danışmanlık ve kriz çözüm desteği,
  • Ekonomik yönetim ve bütçe planlama seminerleri,
  • Çocuk eğitimi ve ebeveynlik çalışmaları,
  • Boşanma riskine karşı psikososyal destek mekanizmaları.

Bu kapsamda Mehir Vakfı ve Beşir Derneği, evlilik öncesinde gençleri psikolojik ve manevi olarak evliliğe hazırlamayı, sonrasında ise aile içi huzurun korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yayınlama: 08.10.2025
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.