Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Kuşadası’nda balık av sezonunun ortasına yaklaşılırken, tezgâhlarda en çok tercih edilen ürünler hamsi ve sardalya oldu. Av yasağının bitmesiyle birlikte artan bolluk, özellikle hamsiye olan ilgiyi yükseltirken fiyatların ise sezon başından bu yana değişmemesi dikkat çekti.
Balıkçı esnafı, bu kış en çok ilgi gören deniz ürününün yine hamsi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Hamsi hem fiyat hem de sağlık açısından vatandaşların değişmezi. Bu sene hamsi bol geldi ve fiyatı değişmedi. Tezgâhlarda 200–250 lira bandında satılıyor. Sardalya da aynı aralıkta. Diğer balıkların fiyatı biraz daha yüksek. Vatandaş memnun, biz de memnunuz.”
Balık almak için pazara gelen 76 yaşındaki Hüseyin Yasahan, balığın özellikle kış aylarında ekonomik bir seçenek olduğunu söyleyerek:
“Bizim vazgeçilmezimiz her zaman hamsi oldu. Her hafta almaya çalışıyoruz. Fiyatı 200–250 lira ve diğer balıklara göre daha uygun. Sağlık açısından da çok yararlı. Umarım sezon sonuna kadar fiyatlar artmaz.” dedi.