Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Aydın’ın milli atletlerinden Koray Uygun, Konya’da düzenlenen Kulüpler U20 Türkiye Şampiyonası’nda 110 metre engelli branşında Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarıya daha imza attı.
22-23 Ağustos 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonada piste çıkan Koray Uygun, 110 metre engellide 13.29’luk derecesiyle rakiplerini geride bırakarak Türkiye birinciliğini elde etti.
U20 kategorisinde mücadele etmesine rağmen sergilediği performansla dikkat çeken milli sporcu, elde ettiği başarıyla Aydın’ı bir kez daha gururlandırdı.
Koray Uygun, önümüzdeki hafta İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenecek Büyükler Akdeniz Oyunları’nda ay-yıldızlı formayla Türkiye’yi temsil edecek.
Milli sporcu, organizasyona katılım barajı olan 13.65’lik dereceyi 13.52’lik performansıyla geçerek Akdeniz Oyunları’na katılma hakkı kazandı. U20 yaş kategorisinde olmasına rağmen büyükler kategorisinde milli takım forması giyecek olan Uygun’un başarısı, Aydın spor camiasında büyük sevinç yarattı.
Koray Uygun, Büyükler Akdeniz Oyunları’ndaki mücadelesine 30 Ağustos saat 17.50’de yapılacak seçme serisiyle başlayacak.



