Aydın Valisi Yakup Canbolat’a Savcılıktan Şok!

Aydın Valisi Yakup Canbolat’a Savcılıktan Şok!

Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın, Habermaraton köşe yazarı Ahmet Gözen hakkında yaptığı suç duyurusu savcılık tarafından reddedildi.

Vali Canbolat, Gözen’in yazılarında “halkı kin ve nefrete sevk ettiği” iddiasıyla savcılığa başvurmuştu. Ancak savcılık yaptığı incelemede suç unsuru bulamayarak “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verdi.

Kararın ardından açıklama yapan Ahmet Gözen, gelişmeyi basın özgürlüğü adına önemli bir adım olarak değerlendirdi. Gözen, “Bu karar sadece şahsım için değil, tüm basın camiası için bir dönüm noktasıdır. Gazetecilik suç değildir. Eleştiri, halkın haber alma hakkı ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur” dedi.

Valinin şikâyetini basına yönelik bir baskı girişimi olarak yorumlayan Gözen, şu ifadeleri kullandı:
“Savcılığın bu kararı, ifade özgürlüğünü ve hukukun üstünlüğünü bir kez daha hatırlattı. Valilik makamı da dahil olmak üzere hiçbir kurum eleştiriden muaf değildir. Bugün bir kez daha görüldü ki; basın susturulamaz, gazetecilik yargılanamaz.”

Yerel basın çevrelerinde de karar, “gazetecilerin özgürce yazabilmesinin önünü açan bir gelişme” olarak yorumlandı.

Yayınlama: 22.08.2025
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.