Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Söke’de siyasetin gündemi, Belediye Başkanı’nın parti değişikliğinin ardından kimin hangi koltuğa oturacağı sorusu oldu. Özellikle başkan yardımcılığı makamlarının kimlere verileceği merakla bekleniyor. Önümüzdeki günlerde bu sorunun netleşmesiyle birlikte ilçede siyasi taşların yerine oturacağı görünüyor.
Başkan Arıkan’ın kendi ekibini hızlıca kurması ve sahaya inmesi gerekiyor. Çünkü genel iktidarın nimetlerini Söke’ye taşıyabilmek için güçlü bir kadro ve dinamik bir çalışma temposu şart. Söke halkı artık hizmet bekliyor, laf değil icraat istiyor.
Bu süreçte Başkanvekili olarak görev yapan Haşim Çiftçi’nin sergilediği performans da dikkat çekti. Çiftçi’nin özellikle temizlik konusundaki çalışmaları kamuoyunda olumlu karşılandı. Demek ki doğru yerde, doğru isimlerle yol alınırsa sonuç kısa sürede kendini gösteriyor.
Öte yandan AK Parti cephesinde tanıtım ve medya konularında ciddi bir eksiklik yaşandığını görmek mümkün. Hafta sonu yapılan danışma kurulu toplantısına basının yeterli ilgi göstermemesi bunun en somut örneği oldu. Yıllardır çözülmeyen bu iletişim sorunu, AK Parti’nin en zayıf halkası olmaya devam ediyor. Eğer bu alan boş bırakılırsa, Söke’de değil Aydın genelinde bile gündem oluşturma görevini Ak partili Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu üstlenir. Çerçioğlu, dünkü toplantının ardından bu fırsatı kaçırmayacak ve medya alanındaki boşluğu mutlaka dolduracaktır.
Sonuç olarak; Söke’de siyasi dengeler yeniden kurulurken, doğru hamleler yapabilen kazanacak. Başkan Arıkan’ın sorumluluğu büyük. Hem kadrosunu netleştirmeli hem de güçlü bir saha çalışmasıyla Söke’nin hak ettiği hizmetleri bir an önce hayata geçirmeli. Aksi halde ilçede siyaset yine kısır çekişmelerin gölgesinde kalır.