Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Belediyecilik…
Sadece yol yapmak, kaldırım döşemek, çöp toplamak değildir.
Bazen bir çocuğun diş ağrısını dindirmektir.
Bazen emeklinin cebinden çıkacak masrafı engellemektir.
Bazen de vatandaşın “Devlet nerede?” diye sorduğu yerde el uzatmaktır.
İşte Söke’de yükselen Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği tam da böyle bir yatırım.
Çeltikçi Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasına gelen merkez, laf üretmenin değil hizmet üretmenin örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Günümüzde birçok belediye tabela siyasetiyle günü kurtarmaya çalışırken, vatandaşın doğrudan hayatına dokunan projeler artık daha fazla önem taşıyor.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde yürütülen çalışma ile Mustafa İberya Arıkan yönetimindeki Söke Belediyesi’nin ortak hareket etmesi de ayrıca önemli. Çünkü siyaset kavga alanına döndüğünde kaybeden vatandaş oluyor. Ama ortak akıl devreye girdiğinde kazanan şehir oluyor.
Bugün ekonomik şartlar ortada.
Özel sağlık hizmetine ulaşmak her geçen gün daha da zorlaşıyor.
Bir diş tedavisi artık birçok aile için ciddi bir yük haline geldi. İşte tam bu noktada ücretsiz hizmet verecek bir sağlık merkezinin hayata geçirilmesi, sıradan bir belediye yatırımı olarak görülemez.
Poliklinikte yer alacak 5 ağız ve diş sağlığı ünitesi ile röntgen odası, Söke’nin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Üstelik vatandaş, modern donanımlı bir merkezde hizmet alma imkanına kavuşacak.
Haziran ayında hizmete açılması planlanan proje, sosyal belediyecilik anlayışının sahadaki karşılığı niteliğinde. Çünkü gerçek belediyecilik, afişte değil vatandaşın duasında karşılık bulur.
Anadolu’da güzel bir söz vardır:
“İnsanın dişi ağrımayınca, dişin kıymeti bilinmez.”
Bugün Söke’de yapılan da tam olarak budur. İnsanların en temel ihtiyaçlarından birine dokunuluyor. Sessiz ama etkili bir hizmet ortaya konuyor.
Kısacası…
Beton elbette önemlidir.
Ama insana yapılan yatırım, her zaman en değerli yatırımdır.