SÖKE BLD Haber Girişi : 15 Eylül 2024 17:00

TARIM FUARI'NA KATILAN FİRMALAR 225 MİLYON TL CİRO İLE FUARI TAMAMLADILAR

TARIM FUARI'NA KATILAN FİRMALAR 225 MİLYON TL CİRO İLE FUARI TAMAMLADILAR

SÖGİAD'IN DÜZENLEDİĞİ GELENEKSEL TARIM FUARI BU YILDA SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURMUŞTU.TARIM MAKİNALARINDAN TRAKTÖRLERE TEKNOLOJİNİN SON ÜRÜNÜ TARIM EKİBMANLARI ÇİFTÇİLERİN VE ZİYARETÇİLERİN İLGİSİNİ ÇEKMİŞTİ.

Kia Haber

SÖGİAD yaptığı açıklamada,"Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı bu yıl gelenekselleşmiş olan Söke Çarşamba Pazar yerinde 05-08 Eylül tarihlerinde ve Söke’mizin Kurtuluşu haftasında gerçekleştirdik. 29. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı Söke ve çevre illerden 55 firma katılım sağlamış olup, 10 bin ziyaretçiyi ağırlamış olduğumuzu sizlerle paylaşmak isteriz.

Katılımcı firmalarımızdan aldığımız bilgiler çerçevesinde yaklaşık 225 milyon TL ciro yapıldığı bilgisini bizlerle paylaştılar.

Katılımcılarımızın geri bildirimleri bizim için son derece kıymetli olup yer ve zamanla ilgi farklı görüş ve taleplerini ilettiler. Tarım sektöründe gözle görülür bir durgunluk olduğu ifade edildi. Ancak bu enflasyonist zamanda sergi ve panayır süresi boyunca gerçekleşen satışlar umut verici olmuştur.

Yönetim olarak bizlerde görüş ve talepleri değerlendirmeye alıp, burada edindiğimiz bilgi ve bağlantıları daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza başladığımızı belirtmek isteriz.

Sergi ve Panayırımızı ziyaret eden vekillerimize, sektörün mevcut durumunu anlatıp; fuarın işleyişi hakkında katılımcılarımızın paylaştığı istek ve temennilerini ilettik. Bu taleplerin gelecekteki düzenlemeler ve iyileştirmeler için temel oluşturmasını umuyoruz.

Bu süreçte bizlere destek olan tüm paydaşlara, Sergi ve Panayırımızı açılışımızda aramızda olamayıp telgraf gönderen; Ak Parti Aydın Milletvekili KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş'a , Sergi ve Panayırımızın açılışında bizleri yalnız bırakmayarak onurlandıran Söke İlçe Kaymakam Vekili Kuşadası Kaymakamı Sayın İbrahim Keklik, Söke Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sayın Mehmet Emre Mengi, Aydın İl KOSGEB Müdürü Sayın Sadullah Dülger, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nejat Sağel, Söke İlçe Tarım Müdürü Sayın Zeki Berhuni, Söke Ticaret Odası Başkanı Sayın Metin Sakalar, Söke Ziraat Odası Başkanı Sayın Mustafa Tanyeri, Söke Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Refik Karataş, GESİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sayın Özlem Köseoğlu, Sayın Coşkun Cerit, AGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Senem Barut, DİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Teke, EFESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cem Yıldırım, İl ve İlçemiz Siyasi Parti Başkanları, Oda Başkanlarımız, Söke Spor'a, İş İnsanlarına,

29. Söke Tarım Ticaret Sergi ve Panayırımızı ziyaretleri ile bizleri onurlandıran Ak Parti MKYK Üyesi Sayın M.Umut Tuncer, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Aydın Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Savaş, Sayın Seda Sarıbaş, Sayın Ömer Özmen’e,

Yine Sergi ve Panayırımızı ziyaret eden geçmiş dönem MKYK Üyesi Sayın Metin Yavuz'a vatandaşlarımıza, katkı ve katılım sağlayan firmalarımıza herkese teşekkür ediyoruz."bilgilerine yer verdi.