SİYASET Haber Girişi : 11 Ağustos 2024 18:33

Savaş çiftçilerin taleplerine kayıtsız kalmadı

Savaş çiftçilerin taleplerine kayıtsız kalmadı

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Söke'ye bağlı Argavlı Mahallesi'nde yaşanan trafik sorununa çözüm bulunması için devreye girdi.

Söke'nin İzmir-Aydın Otobanı çıkışındaki ilk mahallesi olan Argavlı, geçimini büyük ölçüde tarımla sağlarken, mahalledeki çiftçiler tarlalarına ulaşmak için trafik sorunu nedeniyle adeta tehlikeyle burun buruna geliyor. Mahallenin tarım arazilerinin Söke-Bodrum yolunun karşısında yer alması nedeniyle üreticiler tarlalarına geçebilmek için yoğun trafiğe sahip yolu kullanmak zorunda kalırken söz konusu durum, çiftçilerin sürekli risk altında olmasına ve zaman zaman da trafik kazalarına yol açıyor.

Kia Haber

SAVAŞ; "KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ" 
Mahalle içerisinde bulunan bir alt geçit, çiftçilerin tarlalarına güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için var olsa da, bu geçit sadece hafif binek araçlar için uygun. Traktörler, geçidin dar olması nedeniyle kullanamıyor. Argavlı Muhtarı Özcan Kül ve mahalle sakinleri, bu alt geçidin genişletilmesi için defalarca talepte bulundular. Karayolları ekipleri incelemeler yapmasına rağmen, şu ana kadar bir çözüm üretilmedi.

Bu durum, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş'a iletildi. Savaş, mahalleye gelerek traktörle alt geçidin yetersiz olduğu denemesine bizzat katıldı. Savaş, sorunu çözmek adına Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüşeceğini ve konunun takipçisi olacağını belirtti. Mahalle sakinleri, bu sorunun çözülmesini dört gözle bekliyor.