GENÇAY’A İSTİFA ÇAĞRISI

GENÇAY’A İSTİFA ÇAĞRISI

idim Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın YİKOB’a yönelik “mafya” benzetmesi bardağı taşırdı. Seçim kampanyası sürecinde iş insanlarından toplandığı iddia edilen 19 milyon TL, çöp poşetiyle para transferi, belediye iştiraki üzerinden ödeme ve damadıyla yaşanan rüşvet iddiaları gündemdeki yerini korurken, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Akkuş’tan sert bir çıkış geldi: “Didim’i karanlığa sürükleyen Hatice Totik Gençay, istifa etmelidir.”

Didim’de son günlerde üst üste patlayan siyasi ve etik krizler, ilçede tansiyonu zirveye taşıdı. belgeli iddialarla başlayan süreçte; çöp poşetiyle para taşıma, belediye iştiraki üzerinden ödeme, emniyete yansıyan aile içi küfürlü kavga ve rüşvet ithamları ilçede infiale neden oldu.

Kriz daha soğumadan, Kurban Bayramı dolayısıyla kameraların karşısına geçen Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın yaptığı sert konuşma, krizi derinleştirdi. Gençay’ın Aydın Valiliği’ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nı (YİKOB) “mafya”ya benzetmesi, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı.

Hatice Gençay’ın bu açıklamaları, AK Parti Didim İlçe Başkanı Sebahattin Akkuş’un istifa çağrısıyla karşılık buldu. Akkuş yaptığı açıklamada, Gençay’ın devlet kurumlarını hedef alan söyleminin kabul edilemez olduğunu belirtti:“Didim’i karanlığa sürükleyen Hatice Totik Gençay, derhal istifa etmelidir. Bayramlaşma programında ne bir belediye başkanına ne de bir kadına yakışmayan bir üslupla devletimizi temsil eden valimize ve YİKOB gibi bir devlet kurumuna mafya yakıştırması yapmıştır.”

Akkuş, sadece sözlü saldırıya değil, Başkan Gençay’ın seçim dönemindeki yakın çevresine de sert çıktı. Damadı Cem Armutlu’nun adıyla anılan rüşvet ve seçim parası iddialarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Mafya mı görmek istiyorsunuz; o zaman dönün, seçim döneminde yere göğe sığdıramadığınız, ‘Benim damadım çocuğum, Didim’dekilerin çok üzerinde hareket ediyor’ dediğiniz o şahsa bakın. Sizinle birlikte adı rüşvetle anılan damadınıza…”

Açıklamasını daha da sertleştiren Akkuş, Gençay’ın “Demirden korksak trene binmezdik” sözlerine atıfla siyasi bir mesaj verdi:

“31 Mart’ta verdiğiniz sözleri tutmadığınız için o tren artık sizi de damadınızı da almayacak. 2029 seçimlerinde o koltuklardan sizi göndereceğiz. Didim unutmaz, bu millet hiç unutmaz.”

Didim Belediyesi’nde patlak veren skandallar silsilesi her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Kamuoyunda karşılık bulan rüşvet ve etik dışı uygulama iddialarına şimdi bir de devlet kurumuna “mafya” benzetmesi eklendi. Hatice Gençay sessizliğini korurken, muhalefet sertleşiyor. İlçe siyasetinde fırtınalı günlerin süreceği şimdiden kesin.

Yayınlama: 11.06.2025
A+
A-