EKONOMİ Haber Girişi : 22 Mayıs 2024 17:29

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! O sınırlama kalkıyor

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! O sınırlama kalkıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracılar arasında anlaşmazlıklara neden olan ev kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı uygulamasına devam edilmeyeceğini söyledi.

Kia Haber

Bakan Şimşek'in yaptığı bu açıklamayı yatırım danışmanı Barış Kılıçarslan değerlendirdi.

"ANLAŞMAZLIKLAR AZALACAK"

Barış Kılıçarslan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Piyasa da beklentiler çok fazla. Zaten sahada bu sistem uygulanmıyor, eski kiracı ile yeni kiracı arasındaki fark artmış durumdaydı. Yüksek enflasyon sebebiyle eski kiracılar ile yeni kiracılar arasındaki fark çok fazla açılmıştı. Bu da ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları arttıran en temel unsur olarak karşımıza çıkıyordu. Süreleri dolmuş sözleşmelerde kira tespit davaları, tahliye davaları açılırken, arabulucuya sevk edilenler oldu. Ancak bu süreçte bu problemler net bir şekilde çözüme ulaşmadı. Nihayet yüzde 25 sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona erecek.

Zam sınırlamasının kaldırılması yüzde 25 olan artışın enflasyon oranına yükseltilmesi demektir. Yüzde 25'in kaldırılması yeni kiraya verilen kiracılar ve mal sahipleri arasında anlaşmazlıkları azaltacaktır" dedi.