MANŞET Haber Girişi : 16 Ağustos 2024 22:44

CHP’li Vekil Karakoz’un Yangın Mücadelesi; “Gitti, Gördü, Dinledi, TBMM’ye Taşıdı”

CHP’li Vekil Karakoz’un Yangın Mücadelesi; “Gitti, Gördü, Dinledi, TBMM’ye Taşıdı”
CHP’li Vekil Karakoz’un Yangın Mücadelesi; “Gitti, Gördü, Dinledi, TBMM’ye Taşıdı”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz Aydın’ın Germencik ilçesinde çıkan orman yangınının sebep olduğu zararların karşılanması için iktidara çağrıda bulunarak yangından etkilenen mahallelerin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.
7 Ağustos 2024 tarihinde Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Gümüşköy Mahallesi sınırlarında zeytinlik ve ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılarak Söke ilçesine bağlı Argavlı Mahallesi’ni de etkisi altına almış; saatlerce süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştü.
CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, yangının ilk anlarında bölgeye giderek söndürme çalışmalarını takip etmiş, sonrasında da yangından zarar gören mahalleleri ziyaret ederek incelemelerde bulunarak vatandaşların taleplerini dinlemişti. 
“YANGINDA ZEYTİN VE İNCİR AĞAÇLARI YOK OLDU”
Evrim Karakoz TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, zeytin ağaçlarının ve incir ağaçlarının bulunduğu birçok tarım alanının yangında zarar gördüğüne dikkat çekerek, “Bölgede geçimini tarımla sağlayan vatandaşlarımız yangın nedeniyle büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Yok olan ağaçlarının yerine yenilerini dikseler dahi 10-15 yıl ürün almaları mümkün değildir ve geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kalacaklardır.” dedi.
“AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”
Karakoz iktidara çağrı yaparak, “Germencik ilçesine bağlı Gümüşköy ve Gümüşyeniköy mahalleleri ile, Söke ilçesine bağlı Argavlı mahallesi başta olmak üzere yangının etkilediği alanlar afet bölgesi ilan edilerek, vatandaşlarımızın tüm zararlarının devletimiz tarafından karşılanması yerinde bir karar olacaktır.” dedi.
“VATANDAŞLARIN ZARARLARI KARŞILANMALIDIR”
Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlamasını istediği önergesinde hükümete şu soruları yöneltti.
1-  7 Ağustos 2024 tarihinde Aydın’da meydana gelen yangınla ilgili kurumların hasar tespit çalışmaları tamamlanmış mıdır?

Kia Haber

2-  Yangında resmî kayıtlara göre ne kadarlık bir alan olumsuz etkilenmiştir? 

3-  Yangından olumsuz etkilenen mahallelerin afet bölgesi ilan edilmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?

4-  Tarım alanları ve arazileri zarar gören vatandaşların zararları karşılanacak mıdır? Çiftçilerimize üretime devam edebilmeleri için ek destekler verilecek midir?