SİYASET Haber Girişi : 30 Temmuz 2024 17:56

CHP’li Karakoz iktidara sert çıktı: “Hizmet üretemedikleri gibi hizmeti de engellemeye çalışıyorlar.”

CHP’li Karakoz iktidara sert çıktı: “Hizmet üretemedikleri gibi hizmeti de engellemeye çalışıyorlar.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidarın CHP’li belediyelerin hizmetlerini engellemeye yönelik attığı adımları eleştirdi.

Kia Haber

Evrim Karakoz, AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde ağır bir yenilgi aldığını ifade ederken, 2'nci parti konumuna düşmenin yarattığı travmayla Sarayın ve bakanların her fırsatta belediye başkanlarına tehditler savurduğunu söyledi.

AKP iktidarının tüm engellemelerine rağmen belediyelerin hizmetlerine devam edeceğini belirten Karakoz, ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geleceğini vurguladı.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz konuşmasında şunları söyledi:

“TASARRUF TEDBİRLERİ ADI ALTINDA BELEDİYELERİN ÖDENEKLERİNİ KISIYORLAR”

“‘Tasarruf tedbirleri’ deyip, Saray’ın harcamalarını görmezden gelip belediyelerin ödeneklerini kısıyorlar. Kendi dönemlerinde belediyeye tahsis ettikleri parkları, tesisleri, taşınmazları bir bir geri alıyorlar.”

22 YILDIR ÇÖZMEDİKLERİ SOKAK HAYVANLARI MESELESİNİ BELEDİYELERE KARŞI KULLANIYORLAR”

“İktidarları döneminde çözemedikleri sokak hayvanları meselesinde vatandaşlarla belediye başkanlarını karşı karşıya getirmeye çalışıyor, belediye başkanlarını hapse atmakla tehdit ediyorlar.”

“KENDİ YAPTIKLARI BORÇLARI CHP’YE ÖDETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

“Belediyeler kendilerindeyken görmezden geldikleri, yıllarca ödemedikleri ve şişirdikleri borçları ve SGK primlerini Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden hemen ödemesini istiyorlar. Hizmet üretmedikleri gibi hizmeti de engellemeye çalışıyorlar."

“TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN HİZMET DEVAM EDECEK”

“Tüm engellemelere rağmen Cumhuriyet Halk Partili belediyeler hizmete devam edecek ve ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecektir.”