SİYASET Haber Girişi : 06 Ağustos 2024 13:45

CHP’den çağrı incir alım fiyatı en az 200 TL olmalıdır

CHP’den çağrı incir alım fiyatı en az 200 TL olmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Germencik’te incir üreticileriyle bir araya geldi ve TARİŞ’e alım fiyatlarını açıklaması için çağrı yaptı.

Kia Haber

Aydın’ın en önemli tarımsal ürünlerinden birisi olan ve ülke ekonomisine ciddi katkı sunan İncir’e hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini ve incirin destek kapsamına alınması gerektiğini ifade eden CHP’li Karakoz; “TARİŞ geçen yıl yaptığı hataya düşmemeli ve bu yıl alım fiyatlarını erkenden açıklamalıdır. Üretici fiyatların açıklanmasını bekliyor” dedi.

ÜRETİM MALİYETLERİ DİKKATE ALINMALIDIR

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “İncir alım fiyatları açıklanırken mutlaka üretim maliyetlerine ve enflasyon oranlarına dikkat edilmelidir. Bugün gelinen nokta da incir üreticisi, ürettiği incire verilen fiyatı yeterli görmediği gibi alım fiyatlarının geç açıklanmasından da şikayetçidir” dedi.

Aydın’ın Germencik ilçesinde incir üreticileriyle bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen, artan üretim maliyetlerine değinen ve incirin mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurgulayan CHP’li Karakoz; “Tarımsal desteklerde İncir’in adı yok. İncir mutlaka tarımsal destekler kapsamına alınmalıdır. Tarım ürünlerinin üretilmesinde ve pazarlanmasında mutlaka milli bir tarım politikası olmalıdır. Üretim maliyetleri çok yüksek ve incir üreticisi zor durumda. TARİŞ bir an önce alım fiyatlarını belirlemeli ve açıklayacağı fiyat üretici tarafından kabul edilebilecek bir rakamlar olmalıdır. Üretici emeğinin karşılığını almalıdır” değerlendirmesini yaptı.

İNCİR ALIM FİYATI 200 LİRA OLMALIDIR

CHP’li Karakoz; “TARİŞ’e çağrı yaparak, sakın ola ki alım fiyatlarını açıklamayı geçen yıl olduğu gibi Eylül ayına bırakmayın, hemen açıklayın. Fiyat açıklarken de siyasileri değil üreticileri dinleyin. Yüksek üretim maliyetleri karşısında üreticinin beklediği fiyat en az 200 TL’dir. Bu sese kulak verin ve alım fiyatlarını bu fiyatın altında açıklamayın” çağrısını yaptı.