DİDİM BLD Haber Girişi : 26 Nisan 2022 20:29

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNDEN HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNDEN HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

Ramazan ayının sonlarına yaklaşıldığı bugünlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin gönül sofrası bu kez de Atatürk Kent Meydanı'nda kuruldu. Başkan Özlem Çerçioğlu'nun katkıları ile kurulan iftar sofralarında 8 bin kişiye yemek verildi. Yemeğini almak için sırada bekleyen bir vatandaş fenalaşarak aniden yere yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan vatandaşa Aydın Büyükşehir Belediyesi personeli ve hemşireleri anında müdahale ederek hayata döndürdü.

Kia Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği ve her gün yüzlerce kişinin konuk olduğu iftar çadırı bugünde Atatürk Kent Meydanı'nda kuruldu. Başkan Özlem Çerçioğlu'nun katkıları ile düzenlenen iftar yemeğinde yaklaşık 8 bin kişiye yemek verildi.

İftar yemeğine katılmak üzere alana gelen Başkan Özlem Çerçioğlu vatandaşlar tarafından coşku ve alkışlarla karşılandı. Bu sırada alanda yemeğini almak için sıra bekleyen bir vatandaş bir anda yere yığıldı. Alanda bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi Sağlık Personeli tarafından vatandaşa anında müdahale edildi. Sağlık personeli vatandaşın boğazına kaçan dilini anında müdahale ile çıkarttı. Sonrasında hemen kalp masajına başlayan ekiplerin uğraşları ile kalbi duran hasta yenide hayata döndürüldü. Ambulans gelene kadar yapılan müdahale hayat kurtardı. İftara katılan vatandaşlar, anında müdahale ile hastayı hayata döndüren ve 112 Acil Sağlık Ekiplerine teslim eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Sağlık Personeli'ni alkış yağmuruna tuttu.