EFELER BLD Haber Girişi : 24 Temmuz 2024 16:49

Başkan Yetişkin ilk 100 gününü anlattı

Başkan Yetişkin ilk 100 gününü anlattı

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda gazetecilerle buluştu. Etkinlikte basın mensuplarının sorularını da içtenlikle cevaplayan Başkan Yetişkin ilk 100 günde yaptığı faaliyetleri anlattı.

Kia Haber

Efeler Belediyesi’ne ait Doğa Otel ve Restaurant’ta gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde Başkan Yetişkin, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Etkinliğe, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Esin Özhavutçu, Tüm İnternet Gazeteleri ve Gazeteciler Derneği Aydın Şube ve Ege Bölge Başkanı Arif Kunur ile ilçede görev yapan gazeteciler katıldı.

Basın emekçilerinin bayramını tek tek kutlayan Başkan Yetişkin, “Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Bayram gününüzde bile çalışıyorsunuz. Sizlerle Efeler’imiz için çalışmaktan dolayı çok mutluyum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

CAN DOSTLARINI YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Gazetecilerle sohbet eden ve kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevaplayan Başkan Yetişkin, Efeler Belediye Başkanlığı görevine seçildiği günden bu yana yaptığı faaliyetleri açıkladı. Konuşmasına can dostlarla ilgili olan projesini anlatarak başlayan Başkan Yetişkin, “Geçici Hayvan Bakımevi projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Çeştepe Mahallesi'nde 12 dönümlük alanda inşa edilmesi planlanan merkezin 171 metrekarelik kısmında ameliyathaneler, muayenehaneler ve ilaç odaları yer alacak. Merkezin inşası devam ediyor. Alanında uzman veteriner hekimler, merkezde sokak hayvanlarının tedavilerini yapacak ve kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirecek” dedi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edilen ve sokak hayvanlarının uyutulmasının önünü açan yasayı eleştiren Başkan Yetişkin, “Yasayı kabul etmiyorum. Can dostlarımızı yaşatmaya yönelik çözümlerin üretilmeliydi” dedi.

YOL YAPIM VE ONARIM FAALİYETLERİ DE HIZLANDI

Konuşmasına devam eden Başkan Yetişkin, “Yol yapım ve onarım çalışmalarına ağırlık verdik. İhtiyaç duyulan yerlerde bu faaliyetlerimizi hızla tamamlıyoruz. Özellikle Ata, Cuma ve Meşrutiyet mahallelerimizde bu alandaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Kent zararlıları olarak tanımlanan halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek vb. türlerle mücadele konusuna da değinen Başkan Yetişkin, “Bu alanda önemli bir başarı elde ettik. Sayıları oldukça azaldı. İlaçlama çalışmalarımız belirlenen takvime göre tüm mahallerimizde devam ediyor” dedi.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Efeler Belediyesi bünyesinde Proje Etütler Müdürlüğü kurulduğu bilgisini veren ve söz konusu birim çalışanlarının yeni projeler üretmek için faaliyetler yürüttüğünü aktaran Başkan Yetişkin, “Kentimizi daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için sadece çalışma arkadaşlarımızla değil vatandaşlarımızla da fikir alışverişinde bulunuyoruz. Onlardan gelen önerileri değerlendiriyoruz. Uygulanma şansı olanları da hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kız öğrenciler için hayata geçirmek istedikleri yurt projesine de değinen Başkan Yetişkin, “Önümüzdeki Eylül ayına yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Sürekli sahada olduğunu vurgu yapan Başkan Yetişkin, “Başkan Mahallemizde projemiz seçim vaatlerimizden biriydi. Proje kapsamında haftanın bir günü bir mahallemizi ziyaret etmeyi planlamıştık. Bu bize yetmedi. Her gün iki ya da üç mahallemizi geziyoruz. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın talebine hızlı bir şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” sözleri ile konuşmasını tamamladı.