MANŞET Haber Girişi : 15 Aralık 2022 07:38

AYDIN'DA DÖRT FİRMA DEVLER LİSTESİNE GİRDİ

AYDIN'DA DÖRT FİRMA DEVLER LİSTESİNE GİRDİ

Aydın'da dört firma devler listesine girdi
Ekonomist Dergisi'nin "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" listesine 2021 yılında Aydın'dan 4 firma girdi.

Kia Haber

Ekonomist Dergisi'nin her yıl düzenlediği "Anadolu'nun En Büyük 500 şirketi" listesinde 2021 yılına, Aydın'daki firmalar damga vurdu. Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında Jansta Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kaltun Madencilik Sanayi Nakliye ve Akaryakıt Ticaret A.Ş., Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. ve Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yer aldı.

Ekonomist Dergisi "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" listesinde Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. otomotiv sektöründe 197'inci sırada yer alırken, maden sektöründe Kaltun Madencilik Sanayi Nakliye ve Akaryakıt Ticaret A.Ş. 208'inci sırada kendine yer buldu.

İnşaat malzemeleri sektöründe Aydın'dan listeye giren firma ise 233'üncü sırada yer alan Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. oldu. Gıda sektöründe 340'ıncı olan Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., en büyük 500 firma listesinde kendine yer bulan bir diğer Aydın firması oldu.

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi arasına giren Aydın firmalarını kutlayan Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, "2022 yılında ilimiz sanayicileri başta ihracat olmak üzere ekonomiye önemli katkılar verdi. Yurt içi ve yurt dışı pazarlarda söz sahibi olan firmalarımızın, cirolarını artırarak bir sonraki araştırmada listeye gireceklerine inanıyorum. İlk 500 listesinde yer alan 4 firmamızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.