POS Cihazı Kargaşasına Açıklık Geldi: Söke Esnafı Rahatladı

POS Cihazı Kargaşasına Açıklık Geldi: Söke Esnafı Rahatladı

Söke Sebzeciler Odası Başkanı Ümit Coşkun, 15 Ağustos itibarıyla pazarcılara POS cihazı zorunluluğu getirileceği yönündeki haberlere açıklık getirdi. Başkan Coşkun, “Yasal bir zorunluluk yok” dedi.

 Söke Meyve ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Ümit Coşkun, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan “15 Ağustos’tan itibaren pazarcılara POS cihazı zorunluluğu geliyor” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Coşkun, resmi açıklamaların yalnızca oda aracılığıyla yapılacağını vurgulayarak kamuoyunu uyardı.

Başkan Coşkun, Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu’nun Halkbank ile yürüttüğü görüşmeler sonucunda, şu an için pazarcı esnafına POS cihazı kullanma zorunluluğu getiren herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığını söyledi. Federasyon ile Halkbank arasında yapılan anlaşma kapsamında ise POS cihazı kullanmak isteyen esnaf, komisyon ödemeden cihaz alabilecek. Ayrıca POS üzerinden yapılan ödemelerin 10 gün içinde hesaplara aktarılacağı belirtildi.

“ODA DIŞINDAKİ AÇIKLAMALARA GÜVENMEYİN”

Başkan Coşkun, kamuoyunun sadece oda tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesini isteyerek, “Odamız dışında yapılan açıklamalara güvenmeyiniz. Esnafımızın yanında olmaya ve onları bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 08.08.2025
A+
A-