ÇERÇİOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A ÇILDIR HAVALİMANI TEŞEKKÜRÜ

ÇERÇİOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A ÇILDIR HAVALİMANI TEŞEKKÜRÜ

Aydın’ın yıllardır beklediği Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılması için yürütülen çalışmalarda yeni bir adım daha atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda havalimanının genişletilmesi kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

AYDIN’IN BEKLEDİĞİ PROJEDE YENİ AŞAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın ziyareti sırasında Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılacağı yönündeki müjdesinin ardından projeye ilişkin çalışmalar hız kazandı.

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Çıldır Havalimanı projesi kapsamında ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Böylece havalimanının yeni pist ve genişletme çalışmalarında önemli bir aşama daha tamamlanmış oldu.

Yaklaşık 9 milyar 750 milyon liralık proje için daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ÇED sürecinin başlatıldığı açıklanmıştı.

ÇERÇİOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çıldır Havalimanı’nda yaşanan son gelişmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kamulaştırma kararının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ticari uçuş müjdesinin ardından atılan somut adımlardan biri olduğunu belirten Çerçioğlu, projenin Aydın açısından önemine dikkat çekti.

“AYDIN’IN ULAŞIMINA VE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılmasının Aydın’ın ulaşım altyapısını güçlendireceğini ifade eden Çerçioğlu, projenin turizm ve ticaret başta olmak üzere kent ekonomisine de önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Çerçioğlu, açıklamasında, “Ankara’nın gücü, Aydın’ın enerjisi ile buluşuyor; şehrimize hizmet yağmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

AYDINLILAR ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

Aydın’a yönelik destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Çerçioğlu, Çıldır Havalimanı projesinin kent için hayırlı olmasını diledi.

Çerçioğlu, mesajında Aydınlılar adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılmasıyla Aydın’ın hava ulaşımında önemli bir merkez haline gelmesi ve kentin turizm, ticaret ve ekonomik faaliyetlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Yayınlama: 07.10.2026
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.