Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Milli Park sahasında kesildiği fotoğraflarla ortaya konulan ağaçlar ve çeşitli noktalara gizlendiği öne sürülen odunlarla ilgili kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama hâlâ yapılmış değil. Konuya ilişkin soruların artması, yapılan incelemenin ciddiyetini de tartışmaya açtı.
İddialara göre; kesilen ağaçların Orman Deposuna teslim edilmesi gerekirken, milli park sahasında çalıların arasına gizlendiği, yakacak odun haline getirildiği ve bazı personeller tarafından kişisel amaçlarla kullanılmış olabileceği ileri sürülüyor.
BELGESİZ KESİM İDDİASI
Fotoğraflarda görülen ve üzerinde hiçbir yasal işaret bulunmayan yeni kesilmiş ağaçların hangi izinle kesildiği, kesim ve taşıma belgelerinin olup olmadığı belirsizliğini koruyor.
Sorular net:
Bu ağaçlara ait kesim izinleri var mı?
Varsa, hangi belge hangi ağaçla ilişkilidir?
Belgeler neden sahada görülen odunlarla eşleşmiyor?
ODUNLAR NEDEN GİZLENDİ?
Milli Parkın birçok noktasında kesilmiş, yakacak odun haline getirilmiş ve farklı yerlere bilinçli şekilde gizlenmiş odunlar olduğu iddia ediliyor.
Eğer bu kesimler yasal ise:
Neden orman deposuna teslim edilmedi?
Neden milli park sahasında saklandı?
Bu odunlar kimlerin kullanımına ayrıldı?
LOJMANDA HANGİ YAKACAK KULLANILIYOR?
Kamuoyunun yanıt beklediği bir diğer kritik soru ise Milli Park Müdürü’nün lojman olarak kullandığı binada hangi yakacağın kullanıldığı.
Bu yıl için faturalı yakacak odun alımı yapıldı mı?
Yoksa yakacak ihtiyacı milli park sahasından mı karşılandı?
ARI KOVANLARI VE PERSONEL İDDİALARI
İddialar bununla da sınırlı değil. Kesilen bazı ağaçların arı kovanı yapımında kullanıldığı, bazı personellerin milli park alanı içine arı kovanları yerleştirdiği öne sürülüyor.
Daha da çarpıcı olan ise;
Ağır Ceza Mahkemelerinde devam eden ceza davaları bulunan ve gözaltı süreci yaşamış bazı personellerin hâlen milli parkta görev yapıyor olması.
Bu personeller kesilen ağaçlar ve arı kovanlarıyla ilişkili mi?
Hâlen aynı alanda görevlendirilmelerinin gerekçesi ne?
2 SAATLİK İNCELEME YETERLİ Mİ?
Tüm bu iddiaların yalnızca iki saatlik bir inceleme ile sonuçlandırıldığı belirtiliyor. Eğer gerçekten bu kadar kısa sürede kapsamlı bir inceleme yapıldıysa, Manisa Bölge Müdürlüğü’nün kamuoyuna belgeleriyle birlikte açıklama yapması bekleniyor.
Aksi halde bu durum, iddiaların üstünün örtülmeye çalışıldığı yönündeki şüpheleri daha da güçlendiriyor.
Bu haber, yalnızca bir iddia derlemesi değil; kamu malının korunması, şeffaflık ve hesap verebilirlik çağrısıdır.
Yetkililerin sessizliği sürdükçe sorular da büyümeye devam edecektir.
Manisa bölge müdürlüğüne ilgi ve alakasından dolayı ayrıca teşekkür ederiz
Haber Erol ÖZHAVUTÇU

















