Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Yeni yıla girerken Aydın siyasetinde taşlar yeniden yerine oturmaya hazırlanıyor. Yıllardır CHP’nin elinde bulunan Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilçe belediyesinde dengelerin değişeceği bir sürece girildiği artık açıkça hissediliyor. Bu değişimin ayak sesleri yalnızca siyaset kulislerinde değil, sahada ve özellikle medya cephesinde de duyulmaya başladı.
CHP’nin Aydın’daki başarısında büyük pay sahibi olan, her seçimde oy oranını artırarak dikkat çeken Özlem Çerçioğlu’nun parti değişikliğinin ardından yaşanan durağanlık, yeni yıl ile birlikte yerini hareketliliğe bırakacak gibi görünüyor. Bir yanda devlet yatırımları, diğer yanda CHP’nin yeni dönem çalışmaları… Ancak tüm bu başlıkların ötesinde asıl gündem, yeni yılda kimin nerede duracağı meselesi.
Bu noktada gözler yalnızca siyasilerde değil, yıllardır taraf olmak zorunda kalmadan yoluna devam eden basında. Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li 10 ilçe belediyesi arasında oluşan yeni denge, medyayı da bir tercihle karşı karşıya bırakacak. Yeni yılda basının, bugüne kadar alışık olduğu “denge” politikasını sürdürüp sürdüremeyeceği ciddi bir soru işareti.
CHP bu tabloyu aylar öncesinden görmüş olacak ki, sahaya erken indi. Basın mensuplarına yönelik özel ziyaretler, birebir temaslar ve ilişkileri güçlendirmeye dönük adımlar, yaklaşan sürecin bir işaretiydi. Bu hamleler, yeni yılda yaşanacak saflaşmanın habercisi niteliğinde.
Büyükşehir cephesine gelince… Gücün hâlâ Özlem Çerçioğlu’nda olduğu tartışmasız. Asıl merak edilen ise bu gücü yeni dönemde sahaya nasıl yansıtacağı. Siyasi hamleler, iletişim dili ve kamuoyuna verilecek mesajlar, yeni yılın ilk aylarında daha net ortaya çıkacak.
Sonuç olarak; yeni yılda “ortada duran” bir basından ziyade, safını belli eden bir basın manzarasıyla karşılaşırsak kimse şaşırmasın. Çünkü bu kez yalnızca siyaset değil, medya da tercih yapmak zorunda kalacak.
Yeni yıl, yalnızca takvimleri değil, dengeleri de değiştirecek gibi görünüyor.